Klassikaline lõkkelõhe
Koostisosad
1 lõhefilee pool (ca 750 -1200g), arvestage ca 200 -300g inimese kohta
Maitseained: jäme sool, pipraterad
Serveerimiseks: sidrun, till, tüümian või rosmariin
Maitsestamine
Asetage filee nahk allapoole lõhelauale ja maitsestage soola ja mõnede tervete
piprateradega. Esimestel kordadel soovitame maitseaineid kasutada pigem
tagasihoidlikult kuna kala liha on õrn ja ülemaitsestamisel võib lõhe naturaalne
maitse kaduda. Maitseaineid saab alati lisada ka juba valmis küpsetatud kalale.
Laske maitseainetel enne küpsetamist toatemperatuuril ca 1-1,5h mõjuda.
Küpsetamine
Asetage lõhelaud hoidikusse ja küpsetage lõkke kohal olenevalt filee suurusest ja
tule intensiivsusest ca 45-60 minutit. Vaata ka: kuidas kasutada? Kala on valmis,
kui selle toon on muutunud ühtlaselt tuhmiks ja peale on tekkinud krõbe koorik.
Valmiduses veendumiseks võite proovida, kas liha tuleb lihtsasti naha küljest lahti.
Hõrgu ja mahlase tulemuse saavutamiseks tuleks vältida kala üleküpsetamist.
Serveerimine
Serveerimisel pigistage kalale maitse lisamiseks värsket sidrunimahla ja puistake
hakitud tilli, tüümiani või rosmariini. Lisandiks kala kõrvale sobib keedetud või
ürtidega küpsetatud kartul, värske salat ja tillikaste maitsestamata jogurti või
hapukoorega. Head isu!
Koostisosad
1 lõhefilee pool (ca 750 -1200g), arvestage ca 200 -300g inimese kohta
Maitseained: jäme sool, pipraterad
Serveerimiseks: sidrun, till, tüümian või rosmariin
Maitsestamine
Asetage filee nahk allapoole lõhelauale ja maitsestage soola ja mõnede tervete
piprateradega. Esimestel kordadel soovitame maitseaineid kasutada pigem
tagasihoidlikult kuna kala liha on õrn ja ülemaitsestamisel võib lõhe naturaalne
maitse kaduda. Maitseaineid saab alati lisada ka juba valmis küpsetatud kalale.
Laske maitseainetel enne küpsetamist toatemperatuuril ca 1-1,5h mõjuda.
Küpsetamine
Asetage lõhelaud hoidikusse ja küpsetage lõkke kohal olenevalt filee suurusest ja
tule intensiivsusest ca 45-60 minutit. Vaata ka: kuidas kasutada? Kala on valmis,
kui selle toon on muutunud ühtlaselt tuhmiks ja peale on tekkinud krõbe koorik.
Valmiduses veendumiseks võite proovida, kas liha tuleb lihtsasti naha küljest lahti.
Hõrgu ja mahlase tulemuse saavutamiseks tuleks vältida kala üleküpsetamist.
Serveerimine
Serveerimisel pigistage kalale maitse lisamiseks värsket sidrunimahla ja puistake
hakitud tilli, tüümiani või rosmariini. Lisandiks kala kõrvale sobib keedetud või
ürtidega küpsetatud kartul, värske salat ja tillikaste maitsestamata jogurti või
hapukoorega. Head isu!